Szukasz kursu lub szkolenia,
chcesz podnieść kwalifikacje, chcesz znaleźć lepszą pracę?
☛ Skorzystaj ze szkoleń podnoszących Twoje umiejętności
i stań się cenniejszym pracownikiem!
Szef Kuchni
Szkolenie dedykowane jest dla kucharzy, którzy chcą nabyć umiejętności niezbędne do samodzielnego prowadzenia kuchni. Uczestnicy szkolenia nabędą praktyczna wiedzę i umiejętności osoby, która prowadzi kuchnie samodzielnie oraz zarządza zespołem. Szkolenie zakończone jest egzaminem.
Program szkolenia:
Techniki zarządzania zespołem
Delegowanie zadań dla podwładnych
Metody ozwiazywanie konfliktów poprzez rozmowy
Maksymalizacja zysków poprzez kontrolowanie kosztów
Slow Food – trendy w gastronomii
Jak dostosować menu do specyfiki gości lokalu
Menu sezonowe
Karta menu – klasyczna i nowoczesna
Tworzenie oraz podawanie dań
Nakrycie stołu. Jak poprawnie używać porcelany stołowej, sztućców oraz szkła
Poprawne serwowanie i dekorowanie dań
Jak stworzyć miłą atmosferę?
Desing potraw – przystawki, zupy, dania główne ora desery
Receptury – tworzenie, rozwijanie i kontrolowanie
Analiza sprzedaży
Food Cast – analiza – wyciąganie wniosków, wprowadzenie zmian
Zarządzanie gospodarką magazynową – optymalizacja zużywalności produktów
Tworzenie dań – połączenie klasyki z nowoczesnością
Klient – kompleksowe podejście do smaku gości poprzez łączenie dan i napoi
Wino. Szczepy, rodzaje dobór do potraw
Serwis win i napoi
Klasyczne dania – podanie w nowczesnym stylu
Kuchnia molekularna – podstawowe elementy
Desery restauracyjne
Szkolenie trwa 48 h
Formularz zapisu na szkolenia
Skontaktuj się z nami
Adres
40-855 Katowice
Ul. Janasa 4
Telefon
516 938 150
biuro@tes.katowice.pl