Zaznacz stronę

Szukasz kursu lub szkolenia,
chcesz podnieść kwalifikacje, chcesz znaleźć lepszą pracę?

☛ Skorzystaj ze szkoleń podnoszących Twoje umiejętności
i stań się cenniejszym pracownikiem!

Szef Kuchni

Szkolenie dedykowane jest dla kucharzy, którzy chcą nabyć umiejętności niezbędne do samodzielnego prowadzenia kuchni. Uczestnicy szkolenia nabędą praktyczna wiedzę i umiejętności osoby, która prowadzi kuchnie samodzielnie oraz zarządza zespołem. Szkolenie zakończone jest egzaminem.

Program szkolenia:

  • Techniki zarządzania zespołem

  • Delegowanie zadań dla podwładnych

  • Metody ozwiazywanie konfliktów poprzez rozmowy

  • Maksymalizacja zysków poprzez kontrolowanie kosztów

  • Slow Food – trendy w gastronomii

  • Jak dostosować menu do specyfiki gości lokalu

  • Menu sezonowe

  • Karta menu – klasyczna i nowoczesna

  • Tworzenie oraz podawanie dań

  • Nakrycie stołu. Jak poprawnie używać porcelany stołowej, sztućców oraz szkła

  • Poprawne serwowanie i dekorowanie dań

  • Jak stworzyć miłą atmosferę?

  • Desing potraw – przystawki, zupy, dania główne ora desery

  • Receptury – tworzenie, rozwijanie i kontrolowanie

  • Analiza sprzedaży

  • Food Cast – analiza – wyciąganie wniosków, wprowadzenie zmian

  • Zarządzanie gospodarką magazynową – optymalizacja zużywalności produktów

  • Tworzenie dań – połączenie klasyki z nowoczesnością

  • Klient – kompleksowe podejście do smaku gości poprzez łączenie dan i napoi

  • Wino. Szczepy, rodzaje dobór do potraw

  • Serwis win i napoi

  • Klasyczne dania – podanie w nowczesnym stylu

  • Kuchnia molekularna – podstawowe elementy

  • Desery restauracyjne

Szkolenie trwa 48 h

Formularz zapisu na szkolenia

Wyrażam zgodę

6 + 4 =

Skontaktuj się z nami

Adres

40-855 Katowice
Ul. Janasa 4

Telefon

516 938 150

E-mail

biuro@tes.katowice.pl

Wyrażam zgodę

11 + 12 =

Call Now Button