Szukasz kursu lub szkolenia,
chcesz podnieść kwalifikacje, chcesz znaleźć lepszą pracę?
☛ Skorzystaj ze szkoleń podnoszących Twoje umiejętności
i stań się cenniejszym pracownikiem!
Szef Kuchni
Szkolenie dedykowane jest dla kucharzy, którzy chcą nabyć umiejętności niezbędne do samodzielnego prowadzenia kuchni. Uczestnicy szkolenia nabędą praktyczna wiedzę i umiejętności osoby, która prowadzi kuchnie samodzielnie oraz zarządza zespołem. Szkolenie zakończone jest egzaminem.
Program szkolenia:
-
Techniki zarządzania zespołem
-
Delegowanie zadań dla podwładnych
-
Metody ozwiazywanie konfliktów poprzez rozmowy
-
Maksymalizacja zysków poprzez kontrolowanie kosztów
-
Slow Food – trendy w gastronomii
-
Jak dostosować menu do specyfiki gości lokalu
-
Menu sezonowe
-
Karta menu – klasyczna i nowoczesna
-
Tworzenie oraz podawanie dań
-
Nakrycie stołu. Jak poprawnie używać porcelany stołowej, sztućców oraz szkła
-
Poprawne serwowanie i dekorowanie dań
-
Jak stworzyć miłą atmosferę?
-
Desing potraw – przystawki, zupy, dania główne ora desery
-
Receptury – tworzenie, rozwijanie i kontrolowanie
-
Analiza sprzedaży
-
Food Cast – analiza – wyciąganie wniosków, wprowadzenie zmian
-
Zarządzanie gospodarką magazynową – optymalizacja zużywalności produktów
-
Tworzenie dań – połączenie klasyki z nowoczesnością
-
Klient – kompleksowe podejście do smaku gości poprzez łączenie dan i napoi
-
Wino. Szczepy, rodzaje dobór do potraw
-
Serwis win i napoi
-
Klasyczne dania – podanie w nowczesnym stylu
-
Kuchnia molekularna – podstawowe elementy
-
Desery restauracyjne
Szkolenie trwa 48 h
Formularz zapisu na szkolenia
Skontaktuj się z nami
Adres
40-855 Katowice
Ul. Janasa 4
Telefon
516 938 150
biuro@tes.katowice.pl